JUSS OG SAMFUNN

Nordmenn bruker mest Internett i verden

Norge topper statistikken over internettbruk viser en internasjonal statistikk fra Taylor Nelson Sofres/Gallup. 89 prosent av alle nettsurferne bruker også mobiltelefon, men nordmenn bruker nesten ikke tid på å koble seg til nettet via mobilen.

18. juli 2001 - 14:39

Norge og Danmark leder an blant land i verden med størst internettbruk. Det viser en undersøkelse utført av Taylor Nelson Sofres våren 2001 i 36 land med 42.742 identiske spørreskjemaer. (Taylor Nelson eier Norsk Gallup Institutt i Norge)

I Norge har 63 prosent brukt Internett den siste måneden (siste 30 dager), mens for Danmark er prosentandelen 62. I fjor var det USA som lå best an med 58 proset, mens Norge hadde en andel på 56 prosent månedlige brukere i år 2000.

De nordiske landene har passert amerikanerne i år - USA har faktisk hatt en nedgang på én prosents andel av befolkningen.

Den foreløpige fiaskoen for WAP (mobilt Internett) er ganske synlige i statistikken:

Kun seks prosent av nordmenn bruker mobilen til å kople seg til nettet og fem prosent bruker den til å sende e-post. Og absolutt ingen sier de benytter mobilen til å kjøpe varer. Det siste har selvfølgelig sammenheng med at det finnes foreløpig svært få m-handelstilbud på markedet.

I Danmark er situasjonen enda dårligere: kun tre prosent som har sett nødvendigheten av å kople seg nettet via mobilen, mens andelen i "mobil-landet" Finland er laber (to prosent av befolkningen)

Norge er imidlertid helt i teten når det gjelder å forsendelser av tekstmeldinger: 55 prosent har mottatt meldinger, mens 49 prosent sender SMS til bekjente. Og fire av fem nordmenn sier de er mobilbrukere. Nesten ni av ti norske internettbrukere sier det samme.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra