JUSS OG SAMFUNN

Nordmenn får skryt av ICANN

Snart legger ICANN ut nye toppdomener på Internett, og kampen hardner til. Etter første siling henger den norske e-post tjenesten NamePlanet fortsatt med, mens internasjonale storheter som Nokia og Lycos skal være kastet ut.

Therese Werenskiold
13. nov. 2000 - 10:18

For første gang på 20 år skal Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) legge ut nye generiske toppdomener på Internett. Norske NamePlanet har søkt om å bli domeneregistrar for et av de nye toppdomene.

Etter første utvelgelse er Nameplanet med videre.

En arbeidsgruppe fra ICANN har gått gjennom alle søknadene og en innstilling ble levert til styret i ICANN før helgen. Det er 25 aktører som har kommet gjennom det første nåløyet.

Aktørene som ikke kom gjennom det første nåløyet ble kastet ut på grunn av manglende dokumentasjon på teknisk løsning, finansiering, eller at søknaden ikke oppfyller ICANNs kriterier.

I dag begynner et nytt styremøte for ICANN, og utover hele uken vil de videre planene for utvelgelse av toppdomene-søkere legges.

Ledelsen i NamePlanet legger ikke skjul på at de er spent på utfallet.

- Dette er utrolig spennende for oss. Dersom ICANN beslutter å gi oss rettighetene til .name betyr det at alle mennesker i hele verden kan få en personlig e-post adresse og web-område av typen Ola@Nordmann.name eller www.ola.nordmann.name, sier Lars-Odin Mellemseter.

Prinsippet er det samme som e-post tjenesten gjør i dag, men det er store begrensninger på dagens toppdomener. Blant annet fører dette til at NamePlanet ikke kan tilby en personlig e-postadresse til alle nordmenn, eller til alle i hele verden, for den saks skyld.

Les mer om ICANN og kampen om toppdomenene her:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.