BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nordmenn regner med amerikansk ASP i Europa

Det norske internettselskapet eAccount skal erobre Europa med egne, nettbaserte regnskapstjenester sammen med Citrix.

11. mai 2000 - 12:53
eAccount ASCitrixGeir Tellefsen
digi.no

digi.noDnB Markets
Les mer om eAccounts internasjonale planer:
Protech-gründer gjør opp regnskap med Europa


eAccounts bedriftsidé er å tilby kunder som i dag benytter seg av tradisjonelle regnskapsbyråer, regnskapstjenester over Internett. Over nettet kan en levere bilag og få tilgang til de aller siste regnskapstall. Ønskes ytterligere funksjonalitet, kan man velge å kjøre hele eller deler av regnskapet via en ASP-løsning basert på Citrix Metaframe.

- Våre kunder skal føle seg sikre på at noe så virksomhetskritisk som regnskapet er tilgjengelig døgnet rundt. Vårt strategiske samarbeid med Citrix gjør oss i stand til å levere den stabiliteten som kreves, skriver Tellefsen i en pressemelding.

ASP-sjef Roger Baskerville i Citrix skryter av av den generelt høye ASP-kompetansen i Norge og er godt fornøyd med å ha fått eAccount med på laget.

- Det er med partnere som eAccount vi vil ekspandere vår kundebase videre i Europa, sier Baskerville i pressemeldingen.

eAccount vil i første omgang tilby en løsning basert på Navision Financials og Citrix Metaframe. Ettersom alle regnskapsdata er lagret sentralt på selskapets ASP-servere, er det i prinsippet ikke noen forskjell om man sitter på kontoret eller på en hvilken som helst flyplass når man skal oppdatere regnskapet sitt.

Geir Tellefsen viser til Gartner Group-analyser når han skal forklare hvorfor eAccount er kommet for å bli:

- I løpet av de neste to årene er så mange som 95 til 98 prosent av de rene Internett-selskapene borte. Det er bedrifter som klarer å kombinere tradisjonell økonomi med den nye økonomien som vil stå frem som vinnerne, har Gartner Groups Peter Sondegaard tidligere uttalt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.