RESULTATERFINANS

Nordmenn selger britisk gullkalv

Gründerne Per Øivind Elvebakk og Jostein Svendsen velger å selge "hjertebarnet" Sharepeople.com til den amerikanske giganten American Express for 400 millioner kroner kontant. Nordmennene sitter igjen med nesten 40 millioner kroner til sammen.

Oddmund Grøtte
18. des. 2000 - 14:43

Nordmennene Per Øivind Elvebakk og Jostein Svendsen selger "hjertebarnet" Sharepeople Limited som de startet opp for omlag to år siden. Nå legger amerikanske American Express 400 millioner kroner på bordet for å kjøpe nettmegleren som tilbyr handel i både amerikanske og britiske verdipapirer.

Både Elvebakk og Svendsen realiserer dermed en bra gevinst på satsingen. Elvebakk vil ikke overfor digitoday.no røpe hvor mye han og Svendsen eier, men indikerer såpass at de samlet eier i underkant av ti prosent. Inngangsverdien er ukjent, men selskapet har blitt oppkapitalisert gjennom to emisjoner, begge i 1999. Gjennom disse emisjonene fikk Sharepeople inn solide eiere, blant annet venture kapital fra både General Electric og George Soros fond.

- Vi har vært i kontakt med flere kandidater til å kjøpe Sharepeople, men vi er meget fornøyd med avtalen som vi har jobbet fram med American Express. De ønsker å videreutvikle brandet og teknologien videre og har ikke planer om å skifte navn, sier Elvebakk til digitoday.no. -Vi har fått en pris vi er meget godt fornøyd med.

Den amerikanske giganten American Express, som er inkludert i den prestisjetunge aksjeindeksen Dow Jones 30 på Wall Street, blar opp nesten 400 millioner kroner for å kjøpe alle aksjene i Sharepeople Limited. Dette er et skritt i American Express sin strategi for å etablere seg som en finansiell aktør i tillegg til de andre kjernevirksomhetene som er kredittkort og reisevirksomhet.

Sharepeople.com har mer enn 18.000 registrerte kunder i Storbritannia og tilbyr handel i både britiske og amerikanske aksjer.

Det nye navnet blir American Express Sharepeople og blir et heleid datterselskap av American Express.


Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.