BEDRIFTSTEKNOLOGI

Norge holder på å miste tråden

Compaq mener Norge mister tråden. Den trådløse gateway CP-2W skal fullføre utviklingen, også i norske hjem.

11. apr. 2002 - 09:06
Cisco iPaq CP-2W Wireless Broadband Gateway. <i>Foto:  Cisco</i>
Cisco iPaq CP-2W Wireless Broadband Gateway. Foto:  Cisco

iPaq CP-2W (CP står for Connection Point, W for Wireless) er Compaqs andre aksessenhet som kombinerer basestasjon for trådløs Ethernet med en beskjeden svitsj for kablet nettverk. Den selges til samme pris som forgjengeren, og har en rekke avanserte egenskaper som gjør den til et betraktelig bedre produkt. Betegnelsen iPaq oppfattes vanligvis som Compaqs hånd-PC. Compaq selv bruker den for en rekke produkter som gir tilgang til nettet uten å være fullverdige PC-er.

- Vi selger flere enheter for trådløs kommunikasjon enn noen an Compaq-avdeling i Europa, forteller produktsjef Verner Hølleland.

- Vi mener Norge helt holder på å miste tråden. Når folk erfarer hvor praktisk trådløst nettverk er på jobben, vil de gjerne ha det hjemme også. CP-2W skal sørge for å tilfredsstille denne gruppen.

Enheten ble lansert i USA i september i fjor, og vil innen et par uker være tilgjengelig i volum i Norge. Prisen er fastsatt til 2690 kroner.

Produktsjef Verner Hølleland i Compaq Norge, her med en Compaq MP2800-projektor. <i>Foto:  Eirik Rossen</i>
Produktsjef Verner Hølleland i Compaq Norge, her med en Compaq MP2800-projektor. Foto:  Eirik Rossen

CP-2W har en antenne som utveksler trådløst Ethernet med klienter inntil 100 meter unna, etter standarden IEEE 802.11b. Hvis det er påkrevd, kan man sette opp flere CP-2W slik at trådløse brukere fritt kan vandre mellom dekningsområdene til hver av dem, uten å miste kontakt med nettverket (såkalt "roaming"). Den har en utgang merket "Internett", hvor du plugger inn bredbåndsforbindelsen, og til fire lokale PC-er eller skrivere, som svitsjes automatisk i 10 eller 100 megabits per sekund, avhengig av nettkortene i klientene.

Blant de innebyggede egenskapene er oversettelse av nettadresser (NAT eller Network Address Translation) som lar én offentlig IP-adresse deles av opptil 253 lokale enheter gjennom apparatets DHCP-server. Det er en innebygget brannmur, og de nødvendige protokollene for å støtte et virtuelt privat nett mellom enheter på hver side av brannmuren. Brannmuren kan justeres med en "demilitarisert sone" slik at man kan bruke en tilkoplet maskin som webserver.

Flere offentlige arbeidsgivere merker en vesentlig endring i arbeidsmarkedet. Tidligere har det vært vanskelig å rekruttere, men i 2023 har trenden snudd for de offentlige arbeidsgiverne.
Les også

Stort skifte i IT-markedet: – Det er mer medvind. Vi ser i søkerbunkene at det skjer noe

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra