RESULTATERFINANS

Norges e-markedsplass lanseres til uken

Til uken skal Statskjøp sammen med Statoil, Hydro, Norske Skog og Orkla legge sin plan for å skape Norges offisielle og dominerende e-markedsplass.

20. apr. 2001 - 05:12
Statskjøp


- Vi registerer at det ikke er noen aktører der ute som har klart å skape noen kritisk masse av kunder eller leverandører. Vi ser derfor optimistisk på å skape en markedsplass med kritisk masse, sier prosjektleder i Statskjøp, Andre Hoddevik, til digitoday.no.

- Dessuten vil de dårlig tidene i IT-bransjen gi oss et bedre tilbud på kompetanse, påpeker han.

Statskjøp inviterte inn de fire store selskapene til forhandlinger etter de stoppet sitt eget forsøk på å lage en ren offentlig markedsplass i fjor høst.

Nå er man ferdig med forhandlingene, og planen er ifølge Hoddevik klarert i departementet. Det er mange spørsmål som skal besvares når planen kommer på bordet til uken. Hvem skal eie det verdifulle markedsplass-selskapet og hvordan er planene tilpasset små bedrifter er to sentrale spørsmål.

Neste skritt blir en tilbudskonkurranse for å skaffe den tekniske løsningen. Minst to leverandører står klar. IBM og Ergo Group (Posten SDS) var med i finalen da Statskjøp avlyste sitt prosjekt i forrige runde.

- Vi har tidligere sagt at vi skal få igang et pilotsystem mot utgangen av året og det står vi på, forteller Hoddevik til digitoday.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra