BEDRIFTSTEKNOLOGI

Norgespremiere på nye Apple-produkter

Dagen etter Steve Jobs introduserte nye produkter fra Apple, presenterer selskapet det som nå kommer på det norske markedet. Og det som ikke kommer.

14. sep. 2000 - 14:27
Apple Cube sammenlignet med Apple G4. <i>Foto:  Apple</i>
Apple Cube sammenlignet med Apple G4. Foto:  Apple

Apple Norge viste frem hele rekken av nye produkter på en presentasjon i Oslo torsdag.

Dobbel-prosessor G4, designstudien Cube og nye versjoner av iMac-maskinen ble vist til bransjepressen.

Norgessjef Arne Odden orienterte om eplerikets tilstand, og kunne også vise frem selskapets lenge lovede sluttbruker-betaversjon av operativsystemet OS X.

Apple satser på digital video, og har derfor inkludert FireWire-stikk på selv de minste bærbare maskinene iBook, som leveres med videoredigeringsprogrammet iMovie.

Nye iBook-maskiner ble vist frem av øverste sjef Steve Jobs på Macworld-messen i Paris i går.

Les:
OS X og ny iBook fra Steve Jobs

Litt malurt i begeret for Apple-entusiaster er det nok at en del av produktene ikke er å få i Norge ennå. OS X kan ikke kjøpes andre steder enn på nettet, og potensielle testere her på berget kan enn så lenge ikke kjøpe derfra.

Apple Pro Mouse. <i>Foto: Apple</i>
Apple Pro Mouse. Foto: Apple

Det betyr også at de ikke kan skaffe seg Apples nye tastatur og optiske mus, og heller ikke den limegrønne versjonen av iBook spesialutgave eller G4-maskinen med Radeon grafikk-kort.

Salgssjef for 'det kreative markedet', Andreas H. Augdahl innrømmer at situasjonen er langt fra ideell.

- Vi regner med at produktene vil være tilgjengelige på det norske markedet innen kort tid, for dette går jo ikke, sier han til digitoday.no.

Noen norsk versjon av Applestore er ennå ikke klar, men Arne Odden sier de skal forbedre sitt nærvær ved å knytte til seg profilerte salgspartnere, altså butikker. Hvilke partnere selskapet har i kikkerten vil han ikke si noe om.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.