JUSS OG SAMFUNN

Norsk adresse-kappløp utsatt

Frislippet av norske Internett-adresser er utsatt til februar. Nå ruster Norid opp sine servere for å ta i mot flommen av søkere som vil sikre seg verdifulle adreseser.

Einar Ryvarden
16. des. 1999 - 12:55
Norid



Hilde Thunemdigi.no"internett.no"

- Vi har utsatt endringene av registeringsreglene til en gang i løpet av februar. Årsaken er at vi vil gjennomføre en ekstra høringsrunde for å sikre oss at NHO og endel offentlige instanser er enige, sier Thunem til digi.no. Thunem vil ikke angi nærmere når i februar åpningen kommer.




Les:


- Vi har vurdert å innføre et krav om at du eier varemerket på navn du vil registere for å redusere faren for domenepirat-virksomhet. Men bare et mindretall av høringsinstansene ønsker en slik ordning og den vil uansett bli komplisert og dyr, sier Thunem til digi.no.

Thunem forteller at det nå også blir mulig å registrere adresser sammensatt av flere ord som www.tormod-kark-maa-gaa.no. Slike adresser er populært blant annet i USA.

Norid-sjefen presiserer også det ikke er mulig å søke per papirbrev eller ved personlig oppmøte. Ønsker du å registrere nye navn, må du søke per e-post gjennom en av de mange registeringsselskapene. Har du flaks kommer du først inn til Norids e-post-server den dagen de åpner og kan sikre deg femten generiske navn hvis søknaden din er i orden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.