JUSS OG SAMFUNN

Norsk Aller vil ha Nettavisen

Norsk Aller, som nesten er totalt fraværende på Internett, byr på Nettavisen for andre gang. Det fremførbare underskuddet på 500 millioner kroner gjør det mulig å være med på budrunden.

19. sep. 2002 - 14:48
digi.noNorsk AllerSe og Hør Forlaget
Nettavisen

Dagens NæringslivLycos Europe

Spray Network

Les saken fra 1999:


Det er det store fremførbare underskuddet i Nettavisen/Spray/Massmarket som gjør det mulig for den norske ukebladvirksomheten å i det hele tatt være med på løpet. Underskuddet kan benyttes av kjøperen med store skattemessige fordeler. Konservative danske eiere vil aldri være innstilt på å gamble store summer på Internett - uten å være rimelig sikker på å få noe i retur.

Skulle Norsk Aller ende opp i forhandlinger med dagens eiere og få tilslaget, kommer driftskostnadene i Nettavisen til å bli kuttet betraktelig.

Ifølge dn.no har flere medieselskap lagt inn bud etter å ha fått prospektet fra Orkla Enskilda Securities. De andre budgiverne er ikke identifisert, men etter det digi.no erfarer utgjør det fremførbare underskuddet over 500 millioner kroner. Det er en fordeling på 100 millioner kroner på Nettavisen, 100 millioner kroner på Spray og hele 300 millioner kroner på forbrukertjenesten MassMarket.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.