JUSS OG SAMFUNN

Norsk digital dagbok tilpasset barn

Bortsett fra dataspill, er det fint lite programvare å finne som er laget for barn. Anima IT har derfor laget en e-dagbok som er svært egnet for denne målgruppen. digi.no har testet programmet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. des. 2002 - 13:26
Kjære Dagbok



Anima IT


Skattekisten er den mest spesielle delen. Her kan brukeren putte sine ytterste hemmeligheter inn i virtuelle gullbarrer - oppad begrenset til ti stykker. Får å få tilgang til skattekisten må brukeren skrive inn passordet sitt på nytt.


Til hele programmet kan brukeren velge mellom fem forskjellige stiler eller "skins".


Verken undertegnede eller vår litt mer egnede testperson, min sønn på åtte år, har noen gang skrevet dagbok tidligere. Ingen av oss greide å gjøre det til noen vane i løpet av den korte testperioden vi har hatt til rådighet. Men for ivrige dagbokskrivende med ønske om å skifte ut papir med en elektronisk løsning, er trolig Kjære Dagbok et godt alternativ.

Brukergrensesnittet er så enkelt at åtteåringen uten problemer kunne sette seg inn i det på minutter, og selv om skrivelysten gikk over etter en stund, skyldes ikke dette mangler ved programmet.

Hvis programmet har mangler som må påpekes, må det være at antallet skrivebøker, lister og gullbarrehemmeligheter er begrenset. Dette er selvfølgelig gjort for å få en enkel måte å finne igjen det forskjellige tingene på, men antallet kan muligens være noe lavt.

Kjære Dagbok er laget for alle Windows-utgaver fra og med Windows 95 og har svært snille krav til maskinvare - Pentium 166 MHz og 32 MB internminne. Programmet krever også 30 MB harddiskplass.

Programmet koster 169 kroner og selges blant annet gjennom Smart Club og databokhandelen Datajungelen i Oslo. I tillegg kan det bestilles fra Anima ITs nettsted.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.