JUSS OG SAMFUNN

Norsk gullfisk risikerer å bli Hollywood-stjerne

Etter at BBC fattet interesse for Startsidens virkelighets-TV show, har gullfisk-dramaet blitt stunt-oversatt til flere språk. Nå frykter redaktøren reaksjonene fra japanske kikkere.

Therese Werenskiold
27. nov. 2000 - 16:25
ABC StartsidenTanken

BBC

Ernst Larsendigitoday.no






BBC Online


Det er jo i seg selv ganske artig at BBC omtaler et lite norsk akvarium med fire norskfødte fisker. Én er allerede stemt ut, perleguramien Oddvar, som forøvrig oppførte seg bøllete, og snart står enda en av fiskenes skjebne for tur. I skrivende stund ser det mørkt ut for Klaus...

De utstemte fiskene blir sendt til et "hemmelig sted", dog ikke toalettskålen der mange andre gullfisker ender sine dager.

Larsen sier til BBC at premien til vinnerfisken ikke er bestemt enda. - Dersom vi gir vinneren for mye mat, dør den jo...

Opprinnelig trodde Startsiden at tittelen "Årets fisk 2000" var tilstrekkelig som premie, men dette tar redaktøren nå voldsom selvkritikk på.

Det er klart at vinneren skal få en skikkelig premie, kan man nå lese på sidene til Tanken. Og det er opp til seerne å bestemme premien. De foreløpige alternativene er et eget skipsvrak (selvsagt av sjørøver-typen), en kjæreste (en fisk til av samme art), frihet (fisken blir sluppet fri i det landet den kommer fra), eller ti tusen blanke kronestykker.


Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.