JUSS OG SAMFUNN

Norsk innholdsallianse inngår avtale med mobiloperatørene

Forhandlingene mellom innholdsleverandørene i Innholdsnett og teleperatørene om inntektsfordelingen på mobile plattformer begynner å gi resultater. En midlertidig avtale på WAP er ferdigforhandlet.

29. aug. 2001 - 11:19
Per Håkon FastingSchibsted Telecomdigi.noTelenor Mobil



Innholdsnett

Nå er den første avtalen i boks.

Den innebærer at innholdsleverandørene får fem øre for hvert klikk som mobilbrukerne gjør på innholdstjenestene. Navigerer brukerne mye på innholdstjenestene, innebærer det altså mer penger i kassa, også for innholdsleverandørene.

Klikkene registreres på servernivå, og regningen sendes mobilselskapene i etterkant.

Fasting er imidlertid svært forsiktig med å kalle denne forretningsmodellen et gjennombrudd i forhandlingene. Avtalen som er inngått er bare midlertidig og varer i seks måneder.

- Det er det enkleste for operatørene å gi innovasjonsstøtte på nye plattformer, mener Fasting.

- Når det gjelder tjenester som SMS, har det ikke vært bevegelse i det hele tatt. Det er vi svært skuffet over, sier han. Det blir per i dag fordelt inntekter på SMS, men de fleste innholdsleverandørene er svært skuffet over andelen de sitter igjen med.

Den nye avtalen vil gjelde både den gamle mobilstandarden GSM (som benytter seg av linjesvitsjet WAP) og nye standarder som GPRS og UMTS (som baserer seg på pakkesvitsjet WAP).

Problemet er at gammeldags WAP, basert på GSM, ikke har vært noen særlig suksess til nå, mens en ny standard som GPRS såvidt har kommet igang.

- Det sier seg selv at det er enkelt for dem (teleoperatørene - red.anm.) å gi bort noe som de foreløpig ikke tjener særlig penger på, sier Fasting.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.