JUSS OG SAMFUNN

Norsk piratside stengt

– Det er første gang vi har lyktes å stanse en side operert fra Norge.

Skuespillerne Sven Nordin (t.v.) og Otto Jespersen etter pressevisningen av "Børning". Filmen er blant titlene som ble delt på en piratside.
Skuespillerne Sven Nordin (t.v.) og Otto Jespersen etter pressevisningen av "Børning". Filmen er blant titlene som ble delt på en piratside. Bilde: Larsen, Håkon Mosvold
NTB
27. mars 2015 - 10:28

Tønsberg (NTB): Politiet har stengt nettsiden norskfilm.net, som tilbød piratkopierte filmer og TV-serier. En mann i 20-årene er siktet for brudd på åndsverkloven.

Ifølge NRK er det Rettighetsalliansen som har arbeidet for å få siden stengt. Alliansen er opprettet av flere organisasjoner knyttet til film-, musikk- og bokbransjen.

Første gang

Les også: Klappjakt på norske pirater

– Det er første gang vi har lyktes i å stanse en side operert fra Norge, sier Willy Johansen, leder i Rettighetsalliansen.

Politiet gikk til aksjon hjemme hos en mann i 20-årene og beslagla data- og telefonutstyr.

Tilstår

Han er siktet for brudd på åndsverkloven og har tilstått, opplyser politiadvokat Torje Arneson i Vestfold politidistrikt.

Nettsiden norskfilm.net har fram til den ble stengt tilbudt piratversjoner av blant annet «Børning», «Kon-Tiki» og «Pornopung». (©NTB)

Nyere fenomen: Bransjen frykter «Popcorn Time»

Les også: Piratjegere til sak mot Telenor

Dessuten: Piratkopiering i Norge stuper

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra