AVTALER & KONTRAKTER

Norsk selskap skal videreutvikle Firefox

Har fått langtidskontrakt med Mozilla.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. apr. 2009 - 10:21

Selv om frivillige bidrag er svært viktige for Mozilla, gjøres også mye av utviklingen av selskaper som får betalt for jobben.

I dag kunngjorde norske RUnit Software at selskapet har inngått en langtidskontrakt med Mozilla om videreutvikling av Firefox. RUnit skal bidra til å forbedre ytelse og sikkerheten til nettleseren.

- Vi er veldig fornøyde og ikke så rent lite stolte av dette, sier Bjarne Geir Herland, daglig leder og grunnlegger av RUnit, i en pressemelding

- Mozilla hyrer kun de beste utviklerne, og har folk i blant annet USA, Canada, Russland,

Frankrike, Japan, New Zealand og Kina. Og nå også på Marineholmen i Bergen.

RUnit skal ha utført konsulentarbeid for Mozilla helt siden 2005. Nå knytter stiftelsen det norske selskapet tettere til seg.

- Avtalen med Mozilla gir oss økonomi og fleksibilitet til også å bruke tid på egne prosjekter. Siden vi ikke har tunge investorer i ryggen, gir det langsiktige arbeidet med Firefox oss den nødvendige ro til å forbedre og markedsføre våre egne produkter, sier Herland.

Han forteller at avtalen også gir rom for å ansette flere utviklere, men selskapet setter høye krav til de ansatte.

- Kun de absolutt beste slippe gjennom nåløyet, ofte de mest ekstreme nerdene med dyp teknisk kompetanse på flere områder. Vi er ikke typiske IT-konsulenter, sier Herland.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra