JUSS OG SAMFUNN

Norsk søkemotor skal ut i Europa

Rubrikksøkemotoren Rogus har fått med seg investeringsselskapet Segmentor med Jens Rugseth på eiersiden, og har nå europeiske ambisjoner.

30. aug. 2000 - 09:14

Søkemotoren Rogus lot deg tidligere lete i rubrikkannonser og stillingsannonser på en rekke norske Internett-sider som Stepstone. Disse selskapene mente Rogus stjal deres trafikk og raslet med advokater. Men ikke alle er fiendtlig innstilt til Rogus - 50 mindre annonsører har inngått avtale med selskapet.

Truslene om advokatkamp skremmer ikke investorselskapet Segementor med Jens Rugseth i spissen. Segmentor har nå kjøpt 43 prosent av aksjene fra Rogus-gründer Ronald Sande for en ukjent sum, skriver Dagens Næringsliv. Segmentor eier deler av en flere norske Internett-selskaper, blant annet digitoday.no.

- Rogus har kuttet ut Finn og Stepstone og indekserer nå bare de selskapene man har avtaler med. Finn og Stepstone representerer bare 10 prosent av markedet, forteller Rugseth til digitoday.no. Rugseth vil ikke kommentere prisen utover at det er snakk om ensifrede millionbeløp.

Planen er å ekspandere Rogus videre til andre europeiske land. Rogus har allerede tatt første skritt til Danmark og Sverige.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra