KARRIERE

Norske barn i utlandet undervises på nett

Norske elever bosatt i utlandet blir undervist på Globalskolen, som bruker Internett som kanal.

23. apr. 2007 - 09:44

Internett har blitt en stadig viktigere kanal for videreutdanning og voksenopplæring. Men også barn av foreldre som har flyttet til utlandet, kan bruke Internett i undervisningen på grunnskolenivå.

Globalskolen ble etablert i 1998, og skulle være en nettbasert skole med interaktive oppgaver og lekshjelp via e-post og Skype for norske elever bosatt i utlandet.

Fra 15 elever ved oppstarten, har Globalskolen nå vokst til 520 elever i 2007. Skolen omtaler seg selv som verdens største klasserom med elever fra over 80 land, skriver Dagens Næringsliv.

Skolen tilbyr kompletterende undervisning til barn med norsk eller EØS-statsborgerskap i grunnskolealder i utlandet. Globalskolen har i dag 14 lærere, og har elever i 1. til 10. klasse.

Skolen er det eneste godkjente nettbaserte tilbudet av kompletterende undervisning i Noge, og mottar driftstilskudd fra Utdanningsdirektoratet og Fylkesmannen i Oslo og Akershus.

Hver fredag sender lærerne ut ukeplaner med oppgaver som barna skal løse i løpet av ti dager. Oppfølgingen foregår på e-post, på skolens læreplattform PedIT eller over Skype.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra