JUSS OG SAMFUNN

Norske Fast planlegger ny søkemotor

Det norske teknologiselskapet Fast planlegger å opprette en ny internasjonal søkemotor som, i motsetning til Alta Vista og Lycos, søker igjennom hele Internett.

Einar Ryvarden
26. jan. 1999 - 10:28
Fast Search and Transfer
For å gjøre dette oppretter Fast det som blir en direkte konkurrent til de kjente internasjonale søkemotorene AltaVista, Excite og Lycos.

Espen Brodindigi.no

digi.nodigi.no-prisenInktomis



@HomeExciteOpticom

- Vi skal ikke drive en markedstjeneste. Når søkemotoren er oppe og går, skal vi enten selge den eller inngå en avtale med en partner, sier Brodin til digi.no.

NTNUFTP Search


Ah-ha


opprettet en søkemotor med 15 millioner engelske tekstsider




Brodin forteller at den engelske søkemotoren er drevet av seks Intel-servere til en samlet pris av 700.000-800.000 kroner.

For ytterlige øke farten og åpne for mer kompliserte søk, lover Fast å lansere et nytt søkekort til sommeren. Fast demonstrerte kortet, som med 16 søkebrikker kan lete igjennom 2 GB tekst på 0,6 sekunder. Kortet vil etter det digi.no forstår koste under 30.000 kroner (se lenke til tidligere sak om Fasts søkekort: Internett rundt på 0,6 sekunder)

Brodin forteller at Fast planlegger å utvide den nye søkemotoren med søkekortene til sommeren når kortene er klare til salg. Dermed vil brukere for eksempel kunne lete etter tre ord som står i samme avsnitt eller avanserte kombinasjoner med ord som har mange ukjente bokstaver.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra