BEDRIFTSTEKNOLOGI

Norske Ibas etablerer seg i Singapore

De norske dataredderne på Kongsvinger, Ibas, fortsetter sin internasjonale ekspansjon. Nå står Singapore for tur.

21. mars 2002 - 10:49

Norske Ibas AS, som er et av verdens ledende selskap innen datarekonstruksjon, datasletting og dataetterforskning, har kjøpt majoriteten i det Singapore-baserte selskapet Re-G Data Recovery Pte Ltd. Ifølge nordmennene skal Re-G være det største kompetansesenteret for datarekonstruksjon i Asia.

Det nye datterselskapet blir hetende Ibas Singapore Pte Ltd. 60 prosent av selskapet blir norsk-eid, men Ibas har opsjon til å øke eierandelen til 100 prosent. Selskapet skal ledes av Anthony Lee, tidligere eier av Re-G Data Recovery. Han vil eie 40 prosent av det nye selskapet.

Til tross for at Singapore teknologisk og befolkningsmessig kan sammenlignes med Norge, er det få selskaper som i dag tilbyr tjenester innen forretningsområdene Ibas representerer. Det asiatiske markedet kjennetegnes av små aktører og lav kompetanse.

- I hele ASIA-regionen er det kun et par selskaper vi anser som konkurrenter. Mens disse må sende sakene til USA eller Canada for behandling, vil Ibas utføre rekonstruksjon av data i Singapore. Dette gir Ibas en betydelig konkurransefordel, sier Ibas-toppsjef Arve Saghaug i en pressemelding.

Han forventer en sterk vekst i etterspørselen etter Ibas' tjenester i regionen.

- Re-G har etablerte kanaler og kunder over hele sørøst Asia, og vi ønsker å videreutvikle disse kanalene, sier Saghaug og legger til at Re-G Data Recovery vil videreføre som navn frem til Ibas Singapore innføres ved kommende årsskifte.

Datterselskapet i Singapore er foreløpig en liten organsiasjon med til sammen fem ansatte.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.