BEDRIFTSTEKNOLOGI

Norske optikk-investorer tror på konsolidering

Åsmund Sløgedal, administrerende direktør i Terje Mikalsens investeringsselskap Venturos, mener at selskaper innenfor fiberoptikk kommer til å oppleve en konsolidering. Selv har Sløgedal investert i denne typen selskaper siden begynnelsen av 90-tallet.

Sigvald Sveinbjørnsson
7. nov. 2000 - 05:00
Tekno-InvestVenturos

Åsmund Sløgedal, administrerende direktør i Venturos Managment, styrer flere av investeringene og sitter i styrene som selskapet har investert i. Tidligere var Venturos inne i det kjente selskapet CIENA, som utvikler teknologi for bedre utnyttelse av kapasiteten i optiske linjer. Venturos solgte seg ut.


Men selskapet har investert i selskaper som Corvis og Cidra, som jobber med svært avansert teknologi innenfor optikk. Blant annet utvikler Corvis en switch som ikke er elektrisk, men optisk. Dette for å øke ytelsen i det fiberoptiske nettet.

Sløgedal er ikke ukritisk til Vinod Khoslas spådommer for fremtiden som digitoday.no omskrev i dag: Venture-legende advarer mot fiberoptikk

- Det er stor interesse for dette området, og jeg ser for meg at det vil bli en del oppkjøp og konsolidering i sektoren. Men vi kom ganske tidlig inn i denne industrien, så det som skjer i markedet berører oss ikke så mye, mener Sløgedal. Han sier at de ikke har gjort en dårlig investering på dette området, enda.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra