JUSS OG SAMFUNN

Norske PCTVnet sniklanserer interaktiv TV

Norske PCTVnet gjør sin TV-boks stadig mer attraktiv i påvente av storkontrakten. Et meget enkelt system for interaktiv TV er bare en av nyhetene.

Einar Ryvarden
12. okt. 1999 - 10:52
PCTVnet

Microsoft
Les om hvorfor Microsoft har utsatt sin WebTV-lansering i Norge:
Interaktiv TV i Norge utsatt til sommeren


Den mest interessante kunden er trolig engelske RCI, et selskap som holder på å snekre sammen en allianse av leverandører som vil gi vekk Homepilot-bokser gratis til engelske kunder. I utgangspunktet koster Homepilot rundt 2.500 kroner, men en bank, et forsikringsselskap og forskjellige vareleverandører vil selv spare penger og tjene på høyere salg når de kan kommunisere elektronisk med sine kunder. PCTVnet hevder de vil signere en avtale med RCI i løpet av fire uker.

Homepilot-boksen er i utgangspunktet en analog (og snart digital) TV-dekoderboks som også gir deg Internett, e-post og strømstyring. For å friste RCI og de andre interesserte europeiske kundene arbeider PCTVnet disse tre forbedringene:

1: Interaktiv TV
Eksisterende systemer for interaktivitet er komplekse og krever at teleselskapene modifiserer sin TV-signaler, noe som er komplisert og tar tid. PCTVnet har laget et enklere system: Boksen deres kan legge gjennomsiktige Internett-sider over TV-sendinger. Dermed kan et TV-selskap lage en Internett-side som er en ramme rundt sitt TV-bilde. Rammen kan innholde både annonser og Internett-lenker til mer informasjon, konkurranser og annet innhold.

Ulempen er at brukeren selv må gå inn på TV 2s hjemmeside dersom det er TV 2 han/hun ser på mens de mest avanserte systemene bytter internettside automatisk. Administrerende direktør i PCTVnet, Lars Skorpen Hansen forteller til digi.no at PCTVnet i løpet av neste uke skal ha de første møtene med de norske TV-kanalene.

2: Bildetelefon
I løpet av våren vil PCTVnet lansere en videotelefon. Ved å plugge inn et kort i Homepilot og koble til et lite videokamera, hevder PCTVnet at de vil levere kvalitet som matcher dagens utstyr til mange titusenvis av kroner. Prisen vil ligge på rundt 4.000 kroner. Foreløpig vil PCTVnets løsning egne seg best for kabel-TV-kunder eller i bedriftsnettverk - farten varierer for mye på dagens Internett til å gi jevne bilder.

3: Winframe:
PCTVnet er ferdig med en versjon av HomePilot som har en Citrix Metaframe-klient. Dermed kan Homepilot brukes som en PC sammen med Microsoft Windows Terminal Server. I dette systemet ligger all programvare på serveren og alle operasjoner utføres her - det er bare skjermbilde og tastetrykk som transporteres.

Men Skorpen Hansen innrømmer at Homepilot fremdeles mangler en viktig brikke. På grunn av for lite minne og prosessorytelse tilbyr PCTVnet bare støtte for Javascript, ikke den fulle versjonen av Java.

Det er videreutviklingen av disse tre teknologiene PCTVnet trenger penger til, forteller Skorpen Hansen.

Emisjonen priser det norske selskap til rundt 150 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.