KARRIERE

Norske Stian (19) tok sølv i IT-OL

I hard konkurranse med 16 andre internasjonale superhjerner, innkasserte Stian Gårdsvoll fra Ålesund sølvmedaljen i Ungdommens Yrkes-OL i Montreal i faget IT-Software.

Therese Werenskiold
18. nov. 1999 - 16:11

For et par uker siden reiste Stian Gårdsvoll til Montreal sammen med blant andre ekspertdommer Bernt Nilsen, som er daglig leder i Datakortet AS.

Det er 35. gang Ungdommens Yrkes-OL ( International Youth Skill Olympics) avholdes, og det er første gang Norge har deltatt i IT under mesterskapet. Bernt Nilsen synes det er hyggelig at Norge gjorde det så bra første gang.

- Dette er en meget sterk prestasjon av Gårdsvoll. Han avtjener nå førstegangstjenesten og fikk fri i 14 dager for å reise til Canada. Selv om han har hatt mulighet til å forberede seg noe i sin militærtjeneste, står dette i sterk kontrast til de forberedelser enkelte av de andre kandidatene hadde gjort. Særlig de asiatiske landene satset voldsomt på dette, sier Nilsen i en pressemelding.

Singapore tok gullmedaljen, mens England og Taiwan delte sølvmedaljen med Norge.

Konkurransen foregikk over fire dager, hver på åtte timer. Kravene tilsvarte Datakortets syv moduler, men på et mye høyere nivå.

Les mer om det norske uttaket og forberedelsene:


Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.