JUSS OG SAMFUNN

Norske TV-barn mener lærerne vet for lite om data

Fox Kids har gjort undersøkelser blant sin egne TV- og internettbrukere og funnet ut at de fleste barna er sultne på bruk av data. Fox-jenter slår dessuten guttene både på websurfing og spilling.

Herman Berg
22. nov. 1999 - 14:47

Seks av ti norske jenter og gutter mener lærerne kan for lite om data. Og hele 80 prosent synes de ikke får nok tid til å bruke datamaskinen på skolen. Det viser en undersøkelse som barne-TV-kanalen Fox Kids har gjort blant sine egne TV-seere.

I alt 2.000 svenske, danske og norske barn svarer månedlig gjennom internettprosjektet @Fox Kids. Barn i alderen 8-14 år får sagt sine meninger om alt fra lærere til hvordan de ser på fremtiden, skriver TV-kanalen i en pressemelding.

Det er en større andel norske jenter og gutter som er med i forhold til svensker og dansker.

Barna ønsker naturlig nok datamaskiner for alle i skolen og mer oppdaterte skolebøker. Flere jenter enn gutter sier de driver med Internett og dataspill. Svarene viser det er store ulikheter mellom jenter og gutter.

Flere jenter enn gutter (40 prosent kontra 20 prosent) sier de er inne og driver med Internett og dataspill. På den annen side ser gutter mer TV enn jenter.

TV-universet til Fox Kids i Norge er nå 600.000 hjem som mottar kanalen gjennom Canal Digital. UPC, Telenor Avidi og alfaNETT.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra