BEDRIFTSTEKNOLOGI

Novell gir 14 flyselskaper tilgangskontroll

Star Alliance, der SAS er en av 14 medlemmer, velger Novell som partner når de skal lage en universell løsning for tilgangskontroll for flyselskapenes mange ulike applikasjoner.

23. apr. 2003 - 11:10

- Dette er en enormt stor og viktig avtale for oss, sier markedsdirektør Stig Sjursen i Novell Norge til digi.no.

Ifølge Sjursen skal de 14 selskapene som er med i flyselskapalliansen Star Alliance benytte Novell Nsure til å gi sikker tilgangskontroll til tusenvis av applikasjoner som gir nøkkelinformasjon om alliansens 270.000 ansatte rundt om på kloden.

Foruten SAS er Lufthansa, United Airlines, Thai Airways og Air Canada de toneangivende selskapene i Star Aliance - en allianse som årlig transporterer over 300 millioner passasjerer til og fra 700 flyplasser i 128 land. Det stiller naturligvis store krav til gode informasjonssystemer, og samarbeidet med Novell skal kulminere i et mer oversiktlig og effektivt system for administrasjon av kundedata og annen virksomhetskritisk driftsinformasjon. Dersom det for eksempel gjøres endringer i IT-systemet til SAS som har betydning for ansatte eller reisende hos et annet Star Alliance-medlem, vil endringen umiddelbart og automatisk synkroniseres inn i de øvrige datasystemene via Global Directory.

Du kan lese mer om Novell-avtalen i selskapets presserom på nettet: www.novell.com/pressroom.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.