BEDRIFTSTEKNOLOGI

Novell organiserer Europa-lansering for norske Manamind

Etter en vidtrekkende avtale, besørger Novell Europa-lanseringen av norske Manaminds sanntidsteknologi for info-portaler.

21. nov. 2002 - 14:28
Manamind AS

Les også

Det var allerede da klart at store ting holdt på å skje med Manamind gjennom en partneravtale med Novell. Manamind hadde laget en konnektor fra Collect 3.0 til Novells XML-orienterte integrasjonsserver exteNd Composer - opprinnelig SilverStream, som Novell kjøpte i juni - slik at Collect kunne integreres i et J2EE-basert utviklingsmiljø, og følgelig også tilbys som webtjeneste. Novell så på dette som svært interessant, fordi Manamind har utviklet en enestående teknologi for å samle sanntidsinformasjonsstrømmer fra ulike kilder i én strøm som kan sendes videre til personlig tilrettelagte portaler.

- Vi fullførte forhandlingene om partnerskapsavtale med Manamind i slutten av oktober, forteller Novells markedssjef for exteNd-produktene Mark Longwell til digi.no. - Vi ble klar over potensialet i teknologien deres tidlig i år. Collect er enestående for sin evne til å samle sanntidsinformasjon fra flere samtidige kilder og sende alt direkte til en brukers PC.

Manamind er kjent og respektert i Norden. DnB, Acta, Sparebank1 og Terra har brukt Collect til sine systemer for online aksjehandel. Sydkraft bruker Collect i sine systemer for strømavlesning. ABB og Svenska Dagbladet bruker Collect i sine finansielle informasjonstjenester.

Internasjonalt har ikke Manamind nådd like langt. Den eneste globalt kjente Collect-brukeren er Reuters, og teknologiavtalene med IBM og BEA har ikke den samme typen gjennomslagskraft i finansmiljøene som Novell mener er Manaminds rette element.

- Vi skal starte med Europa, forteller Longwell. - Mandag og onsdag organiserer vi de første seminarene der vi presenterer Collect-løsningen for finansmiljøer i Luxemburg og Bruxelles. Uken deretter drar vi til London.

Tilsvarende detaljerte planer er ennå ikke utarbeidet for en lansering i USA.

- Det vi ønsker å få til, er felles suksesshistorier fra Europa. Når de er klare, kan vi sende både kunder og representanter for Manamind over dammen, og la de ledende aktørene i San Francisco og New York grille dem om deres erfaringer.

På det teknologiske planet, vurderer Novell å gjøre Collect-konnektoren til en av standardkonnektorene som forbinder exteNd-verktøyene mot alle slags andre IT-systemer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra