JUSS OG SAMFUNN

NRK og Boxman skal pusje CD-plater

Når NRK lanserer sin nye radiokanal Metro i februar neste år, vil statskanalen satse på CD-pushing i samarbeid med Boxman. For når du hører ei låt du liker, kan du via NRKs nettsted klikke på et ikon som bringer deg direkte til Boxmans internettsider og et bestillingsskjema.

Frode Eriksen
1. okt. 1999 - 04:00

En av NRKs tre nye digitale radiokanaler er NRK Metro, og det skal lages en parallellsending av kanalen i MP3-format over Internett. Dette ønsker NRK nå å kommersialisere i samarbeid med Boxman.

Kanalen tar utgangspunkt i det evindelige dilemmaet; du hører ei låt du gjerne skulle ha i din egen platesamling, men rekker ikke å skrive opp artisten. I et samarbeid med Boxman har NRK Aktivum etablert et samarbeid som gjør det mulig å bestille musikken mens den sendes.

Teknologien fungerer slik at en på skjermen får opp et Boxman-ikon på Metros nettsted dersom CD'en som spilles på kanalen finnes i Boxmans sortiment. Om en klikker på ikonet vil lytteren overføres direkte til Boxmans nettsted der CD-plata kan bestilles "live".

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
Tietoevry
En voldsom økning i svindelforsøk

Kanalsjef i NRK Futurum, Anne Halvorsen, sier at dette først og fremst er et tilbud for lytterne som har tilgang til Internett, men har også gitt erfaring for utvikling av lignende tjenester for digital radio.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.