AVTALER & KONTRAKTER

NRK trekker seg fra trafikkportal

Gir opp Dit.no-prosjekt etter tre års arbeid.

NRK trekker seg fra arbeidet med den planlage trafikkportalen Dit.no.
NRK trekker seg fra arbeidet med den planlage trafikkportalen Dit.no. Bilde: Dit.no
21. okt. 2013 - 10:35

Trafikkportalen har vært et samarbeidsprosjekt mellom Statens vegvesen, Ruter, Trafikanten og NRK. Målet har vært lage den mest komplette trafikktjenesten i Norge. Nå velger NRK å trekke seg helt ut av prosjektet, skriver Dagens Næringsliv.

Avgjørelsen kommer etter at NRK og samarbeidspartnerne har jobbet med portalen i tre år.

Portalen er blitt en rød klut for den kommersielle delen av mediebransjen. Aktører som VG og TV 2 har fryktet at NRK, med sine årlige lisensinntekter på fem milliarder, vil ødelegge konkurransen i mediemarkedet dersom de fikk fritt spillerom til å utvikle gratistjenester.

I regjeringsplattformen for Solberg-regjeringen kom det også et klart signal. Der heter det at de vil: «Begrense NRKs mulighet til å bruke sin robuste økonomi til å svekke frie institusjoners aktivitetsgrunnlag.» De lover også å «legge fram en stortingsmelding om NRK-lisens og alternative betalingsordninger.

NRKs begrunnelse for at de nå gir seg er at den teknologiske utviklingen har endret seg.

– Det er summen av forhold som har ført oss til beslutningen om å trekke oss ut av den rollen vi har hatt: Tidsaspekt, kompleksitet og ressurser, sier Sindre Østgård, sjef for Nye Medier i NRK til NRK.

Ifølge Østgård har publikums brukeratferd og utviklingen av teknologi og kompleksitet rundt slike tjenester endret seg dramatisk i løpet av de årene som er gått siden prosjektet ble satt i gang. (©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.