KARRIERE

NRK-veteran tar over etter Jortveit

Etter at den ekstremt populære P4-redaktøren Anne Jortveit (bildet) trakk seg før helgen, tar NRK-veteranen Otto Haug over. Han har det siste halvannet året jobbet i informasjonsbransjen.

4. sep. 2001 - 11:31

Ansvarlig redaktør Anne Jortveit, som viste seg å ikke inneha ansvarlig-delen av redaktør-tittelen sin, trakk seg fra stillingen fredag i forrige uke.

Det kom etter én uke med mye bråk rundt hvem som egentlig hadde det endelige redaksjonelle ansvaret i radiokanalen. De ansatte i P4 sa til digi.no i går at de følte at Jortveit var presset ut.

Nå er det klart at det blir Otto Haug som overtar redaktør-stillingen etter Jortveit. Haug har kun vært ansatt i P4 i tre uker og kommer fra halvannet år i Geelmuyden.Kiese.

- Det har vært ekstremt lærerikt. Det kan anbefales for alle journalister. Det har ikke minst vært nyttig å få et innblikk i analyseprosessene, sier han til digi.no. Men det er først og fremst som radiojournalist Haug har blitt kjent. Han jobbet fem år i Østlandssendingen og syv år i nyhetsavdelingen i NRK Radio, blant annet med Dagsnytt 18.

Nå får han bruk for all sin erfaring for å bevise at han kan bli like populær som Jortveit var.

- Det kommer til å bli veldig morsomt. Nettopp fordi hun var så populær og fordi det er en utrolig bra redaksjon å jobbe i. Her er det mye spirit, mener han.

Haug skal rapportere til Cecilie Norland som både er ansvarlig redaktør og administrerende direktør i radiokanalen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra