JUSS OG SAMFUNN

NRKs Åpen Post rapper fra nettet

Harald Eia og Bård Tufte Johansen hadde premiere på en ny runde av Åpen Post onsdag. Noe av det morsomste var rappet fra Internett.

12. jan. 2001 - 06:58
Bilde fra videoen «Ansiktsburk». <i>Faksimile:  Kramgo.se</i>
Bilde fra videoen «Ansiktsburk». Faksimile:  Kramgo.se

Ett av innslagene i onsdagens premiere på NRKs Åpen Post var rett og slett rappet - i hvert fall ekstremt sterkt inspirert av en kjent musikkvideo-parodi på Internett.

På det svenske designfirmaet Kramgos nettsider ligger en hysterisk morsom flash-film, hvor de har 'oversatt' den libanesiske artisten Assar Habib til svensk og laget en parodisk musikkvideo på det.

Det syntes Bård Tufte Johansen og Harald Eia var så morsomt, at de kort og greit rappet hele idéen og brukte den i programmet sitt.

- Vi har fått en del mail på at vi rappa idéen ja. Noen er triumferende og noen er skuffa over oss, sier Harald Eia til digitoday.no.

Han mener det er greit å ta idéen uten å referere til Kramgo og antyder at også andre innslag i programmet er sterkt inspirert av andres verk.

Åpen Posts Ansiktsburk-ripoff. <i>Skjermbilde:  Åpen Post</i>
Åpen Posts Ansiktsburk-ripoff. Skjermbilde:  Åpen Post

Innslagene i Åpen Post og Kramgo er så og si identisk regissert, men med forskjellig begrunnelse. Svenskene sier de laget filmen sin akkurat slik den er for å være sikre på at flash-filen ble lett å laste ned, mens Eia begrunner deres regivalg med at de ville unngå at bildet dro oppmerksomheten bort fra teksten.

- Vi kommer sannsynligvis til å presentere innslaget Ansiktsburk. Men de gutta er 'one hit wonders' og dermed kommer vi som har mer rutine inn og tar hele greia, sier Eia.

Du kan sammenligne innslagene selv:

Dermed håper vi du har gjort deg opp en mening om Bård og Haralds metoder.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.