RESULTATERFINANS

Nvidia ikke lenger markedsleder

Den tidligere investoryndlingen og grafikkongen Nvidia sliter og aksjekursen raser.

6. aug. 2004 - 13:42

Nvidia har lenge vært total markedsleder på grafikkprosessorer, et stort marked der konkurransen er enda tøffere enn mellom Intel og AMD. De ekstremt kompliserte grafikkbrikkene øker i antall transistorer raskeren enn hovedprosessorer og nye funksjoner og muligheter utvikler seg også raskere.

Grafikkbrikkene til Nvidia og ATI brukes i alt fra arbeidsstasjoner til PCer og spillmaskiner.

Markedsleder har store fordeler når det skal investeres og produseres, men det siste kvartalet har Nvidia mistet lederrollen til ATI.

Nvidia la i går frem tall som viser en omsetning som har falt svakt siden andre kvartal i fjor og inntektene er redusert med 79 prosent. Nvidia omsatte for 456 millioner dollar i sist kvartal og mister dermed tittelen markedsleder til ATI, som omsatte for 491 millioner dollar i sist kvartal.

Nvidia-aksjene falt 20 prosent i går etter at tallene ble lagt frem.

Nvidia-sjef Jen-Hsun Huang innrømmer at selskapet møter mye tøffere konkurranse fra ATI og har også støtt på tekniske problemer. En rekke store leverandører har det siste året byttet til ATI-brikker.

ATI fortalte derimot i juni at inntektene fra deres siste kvartal triplet seg og salget løftet seg 38 prosent til 491 millioner dollar.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.