JUSS OG SAMFUNN

Ny 24-timers nyhetstjeneste fra Fox

Fox News Online startet tirsdag sin nye 24-timers nyhetstjeneste, FoxWire. Nyhetene blir automatisk oppdatert hver halvtime og blir vist i titler eller korte sammendrag som scroller kontinuerlig på nettstedets forside. FoxWire kan - i likhet med Nettavisens såkalte Nettleser - forbli på desktoppen uavhengig av hvor man beveger seg på nettet.

Lars Enge
18. juni 1998 - 15:23

Den nye tjenesten, som Fox selv kaller "the ultimate desktop news source", er plassert nederst på forsiden til Fox News Online (se peker til relatert nettsted i margen til høyre). FoxWire presenterer nyheter i alle kategorier og blir automatisk oppdatert hvert 30. minutt eller når brukeren klikker på "Update"-knappen eller forandrer nyhetskategori.

Stoffet er delt inn i seks seksjoner: nyheter, økonomi, sport, helse, vitenskap og teknologi, og diverse ("Etcetera"). Ved å klikke på "Launch to Desktop"-knappen, blir FoxWire hengende igjen på desktoppen slik at man kan følge med på nyhetene til Fox News Online selv om man befinner seg et annet sted på nettet.

Nyhetene blir presentert på en ryddig måte og innholdet er seriøst og informativt, men diverse-kategorien inneholder mye tabloid-stoff àla det du finner i Rupert Murdochs "medie-avkom" The Sun og News of the World. I torsdagens utgave blir det blant annet skrevet om en belgisk landslagsspiller som angivelig skulle ha tatt med seg en "oppblåsbar Barbara" til VM (hva gjør man ikke når kjærester og koner ikke får være med på tur...), en kvinne som skal gifte seg med seg selv, og en politjakt etter en fot-fetisjist.

FoxWire er en gratis-tjeneste og er programmert på DHTML og Javascript.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.