RESULTATERFINANS

Ny allianse tar tysk mobilselskap

Det nederlandske teleselskapet KPN kjøper 77,5 prosent av aksjene i det tyske mobilselskapet E-Plus for vel 75 milliarder kroner, ved at amerikanske BellSouth selger sin aksjepost til selskapet.

Frode Eriksen
10. des. 1999 - 13:04

Samtidig melder KPN at selskapet inngår et tettere samarbeid med BellSouth, som i dag eier 22,5 prososent i E-Plus. I tillegg benytter Bell South sin forkjøpsrett til å kjøpe tilgjengelige aksjer i E-Plus som selges videre til KPN, som dermed sikrer seg aksjene fremfor nesen på France Telecom. Det franske teleselskapet så lenge på E-Plus som en mulighet for å etablere seg som en aktør på det tyske telemarkedet.

På en pressekonferanse fredag kom det fram at KNP vil være et av de tre ledende mobilselskapene i Europa for å sikre seg ytterligere vekst.

I avtalen med KNP kan Bell South bytte en mindre aksjepost i E-Plus i en aksjepost i KNP i løpet av halvannet år.

KNP bekrefter også at selskapet er i samtaler med andre selskap, blant annet det franske konglomeratet Vivendi, som også driver innenfor telekom, blant annet mobiltelefoni i Frankrike.

BellSouth eier ti prosent av amerikanske Qwest, som allerede har etablert seg som samarbeidspartner med KNP med et eget europeisk venture der blant andre EUnet inngår.

I Tyskland er E-Plus landets tredje største mobilselskap med 3,1 millioner kunder, og etter Mannesmann (7,9 millioner) og Deutsche Telekom (7,5 millioner), men foran det delvis Telenor-eide Viag Interkom med noen hundre tusen kunder.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.