BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny BackOffice på vei

Microsoft meldte mandag at selskapet nå har gjort en beta-utgave av BackOffice Server 4.5 tilgjengelig. Integrasjon med selskapets andre nye produkter og mer brukervennlighet er de viktigste nyhetene.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. jan. 1999 - 14:04

Microsoft har nå begynt betatestingen av BackOffice Server 4.5, den kommende utgaven av selskapets serversamling. BackOffice 4.5 består av blant annet Windows NT 4.0 Server med Service Pack 4, SQL Server 7, Systems Management Server (SMS) 2.0 og et sett med konsoller som er designet for å gi IT-administratorer bedre muligheter til blant annet å administrere felles oppgaver.

Målgruppen for denne pakken er mellomstore bedrifter, samt filialer til større bedrifter.

Blant nyhetene er støtte for dobbelt så mange arbeidsstasjoner - det er nå mulig å tilknytte 50 samtidige maskiner. Pakken skal ha blitt kompatibel med år 2000 og skal tilby komplett integrasjon med Office 2000. Installasjonsprogrammet skal være mye mer fleksibelt, blant annet når det gjelder valg av applikasjoner som skal installeres og valg av kataloger for disse.

Det er også inkludert en trinnvis hjelper for tilknytning til Internett. Denne inkluderer flere valg for tilkoplingstype, inkludert ADSL, kabelmodem og ISDN.

Den ferdige utgaven av BackOffice Server 4.5 ventes å bli ferdig i andre kvartal i år. Prisen er ikke bestemt ennå, men vil antakelig ha det samme leiet som dagens utgave av pakken.

Betautgaven av BackOffice Server 4.5 er kun tilgjengelig for kvalifiserte forhandlere.

Microsoft planlegger å lansere BackOffice Server 5.0 omtrent samtidig med Windows 2000, men tidsrammen for dette operativsystemet er temmelig flytende.

(Kilder: Microsoft, InfoWorld Electric, Computer Reseller News)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.