BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny data-orm sprer seg med rakettfart

Ormen Nimda.A@mm sprer seg nå rekordraskt på Internett. Den utnytter et sikkerhetshull som åpner harddisken din, og antivirusprogramvaren din bør dermed oppdateres øyeblikkelig.

18. sep. 2001 - 21:39
Nimda.A@mmMcAfeeSadmindCode RedSymantec
Normanher


Når den infiserte filen kjøres, vil den kopiere seg selv til systemkatalogen som den skjulte filen LOAD.EXE, en fil som kalles fra SYSTEM.INI, slik at den kjøres når maskinen startes.

Faren med Nimda.A@mm er at den masse-sender seg selv ut via MAPI, til alle kontakter i adresseboken din, samt at den åpner opp en delt folder som gir tilgang til filer på den infiserte maskinen.

Antivirusprogramvaren bør oppdateres snarest, og den danske virusanalytikeren Peter Kruse anbefaler at det skjer før man åpner e-postklienten. Du kan risikere å bli smittet via IFrame-sårbarheten hvis ikke Outlook er blitt oppdatert i det siste.

For å slippe risikoen, kan du skru av all Active Scripting i Internet Explorer - ved å høyreklikke på IE-ikonet, velge "egenskaper", trykke på "sikkerhet" og "brukerdefinert nivå". Gå ned på listen, og deaktivér Active Scripting, anbefaler Kruse.

En nettverksadimnistrator digi.no har mottatt e-post og diverse logger fra, mener ormen ser ut til å spre seg omtrent ti ganger så raskt som den katastrofe-varslede ormen Code Red.

De fleste antivirusleverandørene ser ut til å ha lagt ut definisjoner sent tirsdag kveld.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.