BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny diskettstandard: HiFD

Sony og Fuji har gått sammen om å lage en ny lagringsenhet, High Capasity Floppy Disk(HiFD), som de håper skal erstatte dagen disketter.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. okt. 1997 - 17:57

Den nye diskettypen rommer 200 MB og diskettstasjonen kan også håndtere de vanlige 1.44 MB disketter som brukes idag, skriver Computer Sweden.

Med det nye diskettformatet vil Sony og Fuji også konkurrere med Iomega som har har stor suksess med sine zip-disketter på 100 MB. Ulempen med Zip-Drive er at de ikke kan lese vanlige disketter. Det gjør derimot OR Technologys LS-120-enhet, men denne er langt mindre utbredt enn Zip-Drive.

Ifølge Sony får den nye enheten betydelig høyere skrive- og lesehastighet enn konkurrentene. Dataoverføringen skjer med en hastighet på 3.6 Mbit/s. Dette er, sammenlignet med 1.4 Mbit/s for Zip-Drive og 0.6 Mbit/s for ordinære disketter, en kraftig forbedring.

HiFD vil presenteres på Condex-messen i Las Vegas i midten av november. De første enhetene vil likevel ikke komme på markedet før våren 1998.

Det er fremdeles uklart hvilket prisnivå den nye enheten havner i. Det er heller ikke klart hvorvidt den kan bygges inn i bærbare datamaskiner eller brukes som lagringsmedia for kameraer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.