BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny Duron 850 MHz utkonkurrerer Celeron

Frekvensen i AMDs Duron-prosessor er nettopp økt til 850 MHz. Uavhengige tester tyder på den slår Intels oppgraderte 800 MHz Celeron i både pris og ytelse.

9. jan. 2001 - 09:11
Advanced Micro Devices (AMD)Intel

Opphavet offentliggjør resultatet av en rekke standardtester som viser at Duron er overlegen Celeron. Det samme gjør Tom's Hardware Guide. Det viktigste spørsmålet var egentlig hvor nær Celerons nye 100 MHz buss brakte Intel-prosessoren, i en strid der mye av AMDs forsprang nettopp kunne tilskrives 100 MHz-bussen som har vært en del av Duron-arkitekturen siden lanseringen i juni i fjor.

Tom's tester Duron mot Celeron i forhold til både vanlig Windows-arbeid, spill, Linux-kompilering og flytetallsprosessering. Duron vinner alle, og ligger nær opp til sin storebror Athlon når denne kjøres i 750 MHz, unntatt i Linux-kompilering der Athlon er overlegen.

Den foreløpige prisen på Duron 850 MHz er 149 dollar per stykk når man kjøper minst 1000 om gangen. Dette er rimeligere enn Celeron 800 MHz, men ligger for høyt i forhold til Athlon 850 MHz. Antakelsen er derfor at Duron vil falle i pris om ikke så lenge.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.