KARRIERE

Ny formann i BSA

Eilert Hanoa, administrerende direktør i Guru Software, tar over som ny formann i Business Software Alliance (BSA) etter Kristian Sneltvedt. Hanoa skal det neste året lede kampen mot ulovlig programvarebruk i Norge.

Therese Werenskiold
22. mars 1999 - 11:42

Eilert Hanoa har arbeidet i databransjen siden 1986, og er formann i Secure Information Technology (SIT) i Kontor og Datateknisk Landsforening (KDL), en organisasjon som også arbeider med opphavsrettigheter. I dag er nærmere annethvert dataprogram som brukes i norsk næringsliv ulovlig kopiert eller installert, og den norske programvarebransjen taper årlig mer enn 700 millioner kroner på den ulovlige databruken, hevder BSA i en pressemelding.

- Som leder av et norsk programvareselskap opplever jeg daglig de omfattende konsekvensene av ulovlig programvarebruk. Det blir vanskelig for oss å drive lønnsomt når vi bruker millioner av kroner på utvikling, samtidig som det er en ulovlig kopi ute på lanseringsdagen, sier Hanoa.

BSA får stadig inn tips om bedrifter som ikke har tilstrekkelig god oversikt over sine programvarelisenser. Alle saker følges nøye opp i samarbeid med BSAs advokater, politi og påtalemyndighet.

I løpet av de siste årene har andelen ulovlig kopiert eller installert programvare sunket i de fleste land, også i Norge. I Europa er gjennomsnittlig 39 prosent av programvaren som brukes i næringslivet ulovlig kopiert eller installert, mens tilsvarende tall i Norge er hele 46 prosent, påstår BSA.

BSA har blant annet fokus på Internett, ettersom dette representerer en ny kanal for distribusjon av ulovlig programvare. Nylig ble en dansk liga med forgreininger til Norge avslørt etter å ha solgt ulovlige CD-rom plater for 1,5 milliarder kroner (se egen sak).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra