BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny Intel-konkurrent

Ifølge nettmagasinet ZDnet vil RISC-brikke produsenten, Integrated Device Technologies Inc., i løpet av en måneds tid annonsere en ny x86 kompatibel prosessor.

Eirik Flaa
21. apr. 1997 - 17:30

En ny prosessor av langt mindre fysisk format enn sine konkurrenter, er ventet fra Integrated Device Technologies (IDC). Så langt har ikke selskapet bekreftet ryktene, men en av sponsorene til den forestående PC Tech Forum messen bekrefter at det vil bli presentert en helt ny Intel-kompatibel prosessor og at IDT er en av deltakerne. ZDnet skal dessuten ha fått bekreftet ryktene fra anonyme kilder som kjenner prosjektet fra innsiden.

Brikken skal ifølge kildene være temmelig revolusjonerende hva design angår. Enkel oppbygging og lite fysisk utstrekning gjør den dessuten svært rimelig å produsere. Hva ytelse angår, er det foreløpig ikke kommet noen troverdige estimater, men i første omgang vil den trolig benyttes i lav-ende segmentet noe som tyder på at dette ikke er noen høyytelsesbrikke.

Den nye brikken vil først og fremst markedsføres i Sørøst-asia der Intel merkenavnet ikke har like sterk posisjon som i USA og Europa. Brikken er i likhet med P6 fra AMD og M2 fra Cyrix kompatibel med eksisterende socket 7 maskinvare.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra