BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny kjempevekst for MCIWorldcom

Inntektene økte med 11 prosent og overskuddet økte i tregangen i tredje kvartal i år: MCIWorldcom har hatt suksess med en mengde priskutt på sine teletjenester, og planlegger å vokse ytterligere.

Frode Eriksen
29. okt. 1999 - 10:01

MCI WorldCom, som egentlig er summen av rundt regnet 60 fusjoner og oppkjøp de siste tre årene, slutter ikke å imponere. Nå har selskapet planer om å kjøpe teleselskapet Sprint for 115 milliarder dollar (840 milliarder kroner), noe som setter en rekord i oppkjøp innen telebransjen, dersom det godkjennes av myndighetene.

MCIWorldcom er drivende i den priskonkurransen en ser på riks- og internasjonal telefoni i USA, som blant annet har fått konsekvenser for konkurrenter som AT&Ts resultat. Selskapet lanserte tidligere i høst en kampanje om telefoni utenfor lokalområdene til fem cents per minutt, noe som har slått til.

Tallenes tale er klar. MCI Worldcom økte overskuddet til 1,09 milliarder dollar, eller opp fra 359 millioner dollar samme kvartal i fjor. Inntektene endte på 8,5 milliarder dollar, eller opp 11 prosent fra resultatet i samme kvartal i fjor på 7,7 milliarder dollar.

Selskapets konsernsjef, Bernard J. Ebbers, sa i forbindelse med resultatframleggelsen at selskapet skal lede priskampen i markedet.

Selskapets største vekst er innenfor Internett-trafikk via selskapets stamnett, der trafikken økte med 83 prosent i tredje kvartal.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.