KARRIERE

Ny kronprins i P4

Eks-Bates-direktør Hein Espen Hattestad er ansatt som ny viseadministrerende direktør i P4 Radio Hele Norge ASA. Han blir fremste støttespiller til opprydder Kalle Lisberg og erstatter P4-veteran Rune Remøy.

Therese Werenskiold og Herman Berg
8. mars 1999 - 17:11

I skyggen av høstens oppstyr rundt P4 og Svein Larsens turbulente exit, forlot også Rune Remøy skuta. 1. januar 1999 var Remøy ikke lenger viseadministrerende direktør i P4.

Remøy var med P4 nesten fra starten i 1993 og bygget opp et svært effektivt salgskorps som gjorde P4 til god butikk. Etter hvert avanserte Remøy fra markeds- og salgsansvarlig til nesthøyeste sjef i P4-systemet.

Ved nyttårstider var det altså slutt. digi.no har ikke lykkes å få tak i Remøy, men etter det vi forstår jobber han nå for seg selv.

Hans etterfølger heter Hein Espen Hattestad og har til nå vært direktør i Norges største reklamebyrå, Bates-gruppen. Han har hatt hovedansvaret for forretningsutvikling og aktiviteter mot nye kunder i Bates.

I tillegg til å styrke administrasjonen, vil Hattestad ha spesielt ansvar for konsernets datterselskaper og den internasjonale satsingen, skriver P4 i en børsmelding.

P4 har allerede varslet at de kutter i utenlandssatsingen, spesielt i Øst-Europa. P4s omsetning i fjor steg med 12,5 prosent (til 258 millioner), sank resultatet før skatt med nærmere 40 prosent.

Nå står P4 foran et ledervalg i de fem siste årene av konsesjonstiden. I en overgangsperiode har P4-gründer, Svein Larsen-kompis og TV3-sjef Kalle Lisberg inntil videre sagt seg villig til å styre skuta, mens P4s styre er på jakt etter en ny administrerende direktør.

Ifølge Dagens Næringsliv har det vært 56 søkere til stillingen. Ansettelsen av Hattestad skjer med bakgrunn i ønske om å styrke ledergruppen i P4.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.