BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny kruttpakke fra SGI

SGI lanserte mandag en maskin som skal gi fire ganger mer ytelse per areal enn tidligere konfigurasjoner.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. nov. 2002 - 11:31
SGI Origin 3900. <i>Foto:  SGI</i>
SGI Origin 3900. Foto:  SGI

SGI Origin 3900 er ifølge selskapet en svært kompakt rack-basert datamaskin. Systemet kan skalere opp til 512 prosessorer og 1 TB minne i 19 tommers rack som kombinerer opptil 128 prosessorer og 256 GB minne per rack. Dagens Origin-modeller i tilsvarende format rommer ikke mer enn 32 prosessorer per rack.

- Dette er verdens kraftigste system i ett rack, hevder Jan Silverman, senior visepresident for global markedsføring i SGI, i en pressemelding.

- Våre kunder trenger mer enn rene forbedringer i prosessorhastigheten. De trenger balanserte systemer som er designet for de dataintensive, komplekse miljøer hvor de skal fungere.

Det kompakte formatet gjør ikke bare at datamaskinen blir enklere og billigere å håndtere, men gjør også at datamaskinen kan få plass på steder hvor det er vanskelig å få plassert en superdatamaskin, for eksempel på skip og i fly.

Den nye datamaskinen er umiddelbart tilgjengelig gjennom SGI og selskapets salgspartnere. Minimumskonfigurasjonen er utstyrt med fire prosessor og 4 GB minne.

Den amerikanske listeprisen for en maskin med 128 prosessor og 64 GB minne er knappe 3 millioner dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra