BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny Mac-distributør i Mo i Rana

En distributør av Macintosh-kloner, MDI - Mac-clones Distribution and Import, har sprunget opp i miljøet rundt Macintosh-forhandleren RØSH Media AS i Mo i Rana. MDI er autorisert distributør av kloner fra APS Technology, men vil også føre Mac-kloner fra Motorola og andre produsenter.

Jens Kanden
14. apr. 1997 - 12:00

Det ansvarlige selskapet MDI, Mac-clones Distribution and Imports, skal distribuere Mac-kloner til forhandlere i Norge.

- Vi jobber med en rekke Apple-forhandlere og håper å få innpass hos et titalls aktører, forteller markedssjef i MDI, Rolf-Ørjan Høgset.

MDI har sprunget opp i miljøet rundt Apple-forhandleren, RØSH Media AS, som også er selskapets første forhandlerkunde. MDI og RØSH Media vil dele en del felles ressurser for å spare kostnader, men Høgset understreker at det er snakk om separate selskaper.

- MDI og RØSH vil dele en tekniker og ha felles delelager, men MDI er et selvstendig selskap som skal betjene en rekke forhandlere. RØSH Media AS er bare en kunde av MDI, påpeker Høgset.

MDI vil belage seg på lave kostnader, gode priser, og rask levering.

- Prisene vil ligge langt under både Apple og Power Computing, særlig på kraftige arbeidsstasjoner. Vi garanterer levering på seks dager, selv om varer ikke er på lager. Vi får dem sendt fra USA på under én uke, noe som er bedre enn Apple greier, hevder en optimistisk Høgset.

- Vi har ingen oppstartkostnader, og med de avtalene vi har trenger vi ikke så stort varelager.

- MDI har budsjetterte beskjedent med en omsetning på 20 millioner kroner i første året, men vi tror at markedet kan ta imot over 50 millioner kroner i Mac-kloner i 1997.

Selv om MDI bare har avtale med én kloneprodusent, kommer selskapet til å føre flere klonemerker.

- Vi er autorisert distributør av Mac-kloner fra APS Technology, men vi vil også gråimportere maskiner fra Motorola og andre kloneprodusenter. Dog kommer vi til å holde oss unna maskiner fra Power Computing, som importeres av AddTech. Vår kontakt i USA James Direct Marketing, sitter med distribusjonsavtalen med APS, og vi kommer til å kjøpe maskinene fra selskapet og muliggens bruke selskapets distribusjonsapparat i Skandinavia, avslutter Høgset.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.