BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny mobilvekst for Tele Danmark

Tele Danmark øker omsetningen med 14 prosent til 38,2 milliarder kroner og kan vise til et overskudd på 6,5 milliarder kroner. Veksten er sterkest innenfor selskapets utenlandske aktiviteter og da spesielt innenfor mobiltelefoni.

Frode Eriksen
23. feb. 2000 - 15:44

42 prosent av salget i 1999 kom fra ikke-danske forretninger, skriver Tele Danmark i en pressemelding.

- Tele Danmark leverer for fjerde år på rad en tosiffret vekst i omsetningen. Det viser at vi klarer oss godt på det danske og europeiske telemarked, selv om konkurransen om kundene er steinhard, sier konsernsjef Henning Dyremose i en kommentar til årsresultatet.

Blant selskapets utenlandske aktiviteter er vel 20 prosent av aksjene plassert i det norske mobilselskapet NetCom og 51 prosent av aksjene i ElTele Øst som begge ble kjøpt i fjor høst.

Det danske selskapet har økt antall mobilkunder med 32 prosent og antall internettkunder med 79 prosent. Nå sitter selskapet med tilsammen 9,2 millioner registrerte kunder, eller 1,5 millioner mer enn 1998.

Det amerikanske teleselskapet SBC/Ameritech sitter med 42 prosent av aksjene og dermed aksjemajoriteten i det danske selskapet og har da et flertatt i bedriftens styre.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra