BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny Netscape- og Microsoft-strid

I den kommende versjon av Internet Explorer og Netscape Communicator/Navigator, ryktes det at de to nettleserne vil støtte nye, avvikende varianter av HTML-standarden.

Eirik Flaa
4. des. 1996 - 14:20

Microsofts Internet Explorer 4.0 vil støtte såkalt Dynamic HTML som går under kodenavnet Trident. Det er usikkert om Netscapes nye nettleser vil støtte denne standarden i sin nye Communicator. Netscape på sin side, er i ferd med å utvikle nye funksjoner som absolutt posisjonering, og laghåndtering som etter sigende ikke skal støttes av Microsoft. En løsning ville være om de to integrerte sine standarder i en felles HTML-standard via W3C. Hvorvidt dette blir gjort er imidlertid usikkert, men Dag Bunæs, produktsjef hos Nocom, som er hovedimportør av Netscape i Norge, tror på en fredelig løsning.

- Netscape har aldri vært interessert i å definere egne HTML-standarder, og jeg tror derfor at man vil finne en mellomting, sier Bunæs, som forøvrig kan fortelle at han akkurat sitter og tester en alfaversjon av Netscape 4.0.

-Betaversjonen vil bli lagt ut nå i desember, og jeg antar at den vil være relativt stabil. Alfaversjonen jeg sitter med nå, fungerer helt smertefritt. Den er blant annet meget rask på java-applets, avslutter Bunæs.

Vi venter i åndeløs spenning.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.