BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny organisasjon skal sikre kompatible "web services"

Alle IT-verdenens verste erkerivaler står sammen i Web Services Interoperability Organization for at det grandiose konseptet web-tjenester skal virke i praksis.

7. feb. 2002 - 14:55
Web Services Interoperability Organization

Blant kjendisaktørene som ikke er blant gründerne, har Sun signalisert at man sannsynligvis vil slutte seg til WS-I. Sun lanserte nylig en verktøykasse for dem som vil bygge web-tjenester med utgangspunkt i Java.

Begrepet "web services" eller web-tjenester har vært aktuelt i halvannet år. Teknologisk sett innebærer det å bruke XML-formaterte dokumenter og meldinger til å formidle forretningsprosesser over http-protokollen. Det innebærer at funksjonalitet må uttrykkes i kode som kan hentes fra andre Internett-tilkoplede maskiner og kjøres på alt fra mobiltelefoner til tunge servere. Web-tjenester brukes til å integrere eksisterende interne og eksterne applikasjoner, til å trekke små og mellomstore bedrifter inn i digitale forretningsprosesser som de ellers ville ha måttet investere i EDI for å være med på, og til å sikre platformuavhengig kommunikasjon mellom kode som kjøres på svært forskjellige typer maskiner. De siste månedene er web-tjenester blitt uttrykket for IT-bransjens felles forhåpning om en bedre framtid.

XMethodsUDDIThe Mind Electricfikse.net


WS-I skal fordele representanter for medlemmene på arbeidsgrupper. Disse skal produsere verktøy for å hjelpe utviklere til å bygge web-tjenester som garantert følger standardene og kompatibilitetskriterier. De skal også publisere retningslinjer og veiledninger for korrekt implementasjon av standardene. En tredje oppgave er å foreslå overfor World Wide Web Consortium og OASIS hvilke felter det bør utarbeides nye standarder til. Det er gitt signaler om at pålitelighet og sikkerhet må prioriteres i det videre standardiseringsarbeidet.

En annen utfordring for WS-I er å klargjøre overfor ledere i næringslivet hva web-tjenester innebærer og hvilke muligheter de gir.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra