JUSS OG SAMFUNN

Ny runde for Year2000.com

I kjølvannet av nettauksjonen om det mest berømte år 2000-domenet, trakk også innehaveren av det høyeste verifiserte eBay-budet på 2,1 millioner dollar seg. Dermed satt eierne av utdaterte Year2000.com igjen med en kjøpesum som hovedsaklig ville gått til veldedige formål.

Herman Berg
7. jan. 2000 - 16:11

Det godtok verken det amerikanske selskapet Tenagra Corp. eller år 2000-eksperten Peter de Jager.

Nå selger innehaverne domenet Year2000.com gjennom private kanaler.

De hadde på forhånd annonsert at én million dollar av salgssummen skulle gå til veldedige formål, ifølge BBC Online. Resten skulle de dele mellom seg.

Og i utgangspunktet så det veldig lyst ut. 10 millioner dollar var det høyeste budet som kom inn av 13 bud på nettauksjonstjenesten eBay. Det ville i tilfelle være det høyeste budet som noen gang var betalt for et domene.

Til sammen 13 bud var kommet inn i perioden 22. desember til 1. januar.

Les:


Over to millioner dollar for utdatert domene

Men etter tre dagers intens undersøkelse fra eBay viste det seg at to av de høyeste budene var bløff og den tredje tilbyderen trakk seg. Dermed sto det fjerde høyeste budet på 2,1 millioner dollar igjen som det høyeste verifiserte budet - ikke en ille sum for et utdatert domene.

Så viste det seg altså at innehaverne av det budet trakk seg også og dermed måtte innehaverne vurdere bud på på én singel million, noe som gjorde at de selv ville sittet igjen med noen "lusne" hundre tusen dollar hver seg - selvfølgelig forutsatt at de holdt det lovet.

Ifølge News.com godtok de ikke dette.

eBay krever da heller ikke at selgere på auksjonstjenesten godtar annet enn det høyeste budet.

Så nå skygger innehaverne unna eBay og andre auksjonstjenester og prøver heller å få en høyere sum gjennom private kanaler, inkludert Internett (på tjenesten GreatDomains.com.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.