BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny slankere Windows

En ny versjon av Windows beregnet for det ultralette bærbare markedet, ble lansert i dag. De første maskinene som er konfigurert for dette systemet vil være på markedet over nyåret.

Sigvald Sveinbjørnsson
18. nov. 1996 - 13:20

Microsoft CE heter det nye operativsystemet fra Microsoft. Operativsystemet er bergenet for såkalte "palmtops" (lommepc), som ikke har kapasitet til å kjøre fulle versjoner av Windows95. Maskinene som skal benytte dette systemet vi dessuten være ustyrt med hardware versjoner av tilhørende Microsoftprogrammer. Også disse programme vil være slanket. Filsystemet vil imidlertid være hundre prosent kompatibelt med Windows95.

- Det vil bli lagt opp til et integrert system mellom lommepc og den stasjonære maskinen. De nye systemene vil blandt annet inneholde en liten dock-in stasjon til minicomputeren, sier Ole Tom Seierstad i Microsoft Norge. Seierstad, som selv har prøvd ut det nye syestemet, sier dessuten at det er usikkert om det vil komme en norsk versjon av operativsystemet.

- Det blir lansert en internasjonal versjon i januar eller februar. På dette tidspunkt vil også de første produktene bli lansert her i landet, sier Seierstad.

Les mer om saken i digi:expo

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.