BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny standard for digital bildeoverføring

Seks store aktører innen markedene for digitalkameraer og skrivere har gått sammen om å utvikle en standard for å overføre bilder fra kamera til skriver uten behov for en PC.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. des. 2002 - 09:08

En ny standard for direkte overføring av bilder fra digitalkameraer til skrivere er under utvikling, skriver ZDNet UK. Den kommende standarden, foreløpig kalt DPS (Direct Print Standard), utvikles i fellesskap av Canon, Fuji Film, Hewlett-Packard, Olympus, Seiko Epson og Sony.

Nå er det ikke slik at overføring av bilder direkte fra kameraet til skriveren er noe nytt, faktisk hadde alle de seks aktørene hver sin løsning for direkte utskrift. Men denne løsningen fungerte i de fleste tilfeller kun hvis digitalkamera og skriver var av samme fabrikat.

DPS er derfor et forsøk på å eliminere dette problemet ved å sørge for kompatibilitet på tvers av ulike kameraer og skrivere. DPS er skrevet for USB-tilkoblinger med PTP (Picture Transfer Protocol) som dataoverføringsprotokoll.

Standarden ventes å bli ferdig i februar 2003.

Prisene på digitale kameraer er stadig på vei ned. Ifølge ZDNet UK meldte IDC i forrige uke at det ventes et solid fall i prisen på de rimeligste kameraene, det vil si 2 megapiksel-kameraene.

Prisen, som ifølge IDC ligger på rundt 199 dollar i dag, vil i løpet av få uker falle til 99 dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.