BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny Unisource-partner om få måneder

Unisource er i full gang med å finne nye partnere. Nå antydes det at nye deltagere kan komme fra helt andre verdensdeler enn Europa og at det kan skje før juli.

Frode Eriksen
2. mai 1997 - 11:30

- Vi leter etter Telefonicas erstatter og regner med å kunne offentliggjøre resultatet i løpet av to måneder fortalte Peter de Weerd i Uniource på en telekom-konferanse i Madrid til Reuters. - Det er på tide at en teleoperatør i det fjerne østen kommer til Europa, la han til.

Det spanske televerket Telefonica ble bedt om å forlate Unisource da selskapet offentliggjorde sine planer om samarbeid med Concert. Concert ble etablert av British Telecom og amerikanske MCI, og konkurrerer blant annet med joint venturet mellom AT&T og europeiske Unisource, der televerk fra Sverige, Sveits og Nederland deltar.

Telefonica fortot Unisource etter bare et år som medlem.

I Madrid ble det også bekreftet at krysseierskap i AT&T/Unisource-gruppen blir aktuelt så snart televerkene i Sveits og Sverige har avklart sine respektive privatiseringsplaner. I Sveits er det vedtatt en delprivatisering, mens situasjonen er mer uklar i Sverige, selv om kommunikationsminister Ines Uusman sier hun ikke har noe imot krysseierskap i Unisource.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.