BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny usikkerhet om felles DVD-etterfølger

Håpet om at verden skal få slippe en omfattende formatkrig mellom Blu-ray Disc og HD DVD, er blitt kraftig redusert.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. mai 2005 - 10:59

Selv ingen virkelig ønsker en formatkrig mellom DVD-etterfølgerne Blu-ray Disc og HD DVD, ser det ut til at partene ikke vil greie å bli enige om et felles format. Tidligere denne uken holdt både Blu-ray Disc Association og HD DVD Promotion Group lukkede medlemsmøter, hvor blant annet dette temaet ble diskutert.

Deltakere ved møtene har fortalt EE Times at en talsperson for Sony opplyste om at selskapet ikke har greid å komme til enighet med samtalepartnerne, Toshiba og Matsushita, om en avtale. Men partene skal ikke ha gitt helt opp ennå.

Ifølge Reuters skal de nåværende eller kommende presidentene i Sony og Matsushita Electric Industrial møtes for å løse floken.

- Vi tror fortsatt på fordelene ved å etablere ett format, men diskusjonene har til nå ikke ført til noen avtale. Så samtalene vil bli bringes til et høyere nivå, sier en anonym kilde til Reuters. Vedkommende forteller videre at tid og sted for møtet ennå ikke er blitt bestemt. Det kan komme til å skje allerede denne uken, men hvis det er de kommende presidentene i selskapene som skal stå for forhandlingene, vil samtalene trolig måtte utsettes noen uker.

    Les også:

Ifølge Reuters har forhandlingene dreid seg mest om å benytte Blu-ray Disc-teknologien som grunnlag for et nytt, forent format. Men Toshiba hevder at HD DVD-platene vil være billigere å produsere, noe som har stor betydning for underholdningsindustrien. Toshiba skal derfor være under press fra blant annet filmselskaper, inkludert Warner Home Video og Universal Studios Home Entertainment, om ikke å gi opp. Med forrige ukes annonsering av trelags HD DVD-plater, ser det ut til at Toshiba ikke har slike planer.

Uansett utfallet av de videre samtalene, vil både Toshiba og Sony lansere produkter som støtter én av de to konkurrerende teknologiene. Mest konkret er Sonys Playstation 3 med Blu-ray Disc-støtte, som ble annonsert mandag. Maskinen skal komme på markedet neste vår.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra