RESULTATERFINANS

Nye brukere må betale for diskusjonstjeneste

Aksjesnakktjenesten StockTalk har begredelige reklameinntekter, og tar en sjans fra nyttår. Da må alle som ikke allerede nå er registrert på tjenesten, betale 40 kroner i måneden for å lese eller skrive innlegg.

Therese Werenskiold
3. des. 2001 - 09:52

- Det er i dag mange flere som leser innleggene på StockTalk enn som bidrar med innlegg selv. For å skrive et innlegg må man registrere seg, forteller Svend Egil Larsen i Stocklink.

Aksjesnakktjenesten har i dag 10.000 registrerte brukere. Disse vil ikke Larsen ta betalt av. Det er blant de 70.000 månedlige uregistrerte brukerne potensialet ligger, mener han.

- Vi tar en sjanse. Det kan ikke bli stort verre enn nå med reklamefinansiering. Hvis vi får én til to prosent av dagens uregistrerte brukere som betalende abonnenter, vil resultatet bli bedre enn dagens reklamefinansiering, sier Larsen til digi.no.

Han lover at nettstedet vil fjerne all sjenerende reklame fra 1. januar, og med sjenerende reklame betyr alt som blinker, er kjempestort eller popper opp i tide og utide. StockTalk vil beholde én bannerannonse og en knapp eller to.

Fra 17. desember vil man måtte logge seg inn på StockTalk, selv for kun å lese innlegg.

- Det vil si at vi lukker tjenesten fra denne datoen, opplyser Larsen.

Fra 1. januar neste år vil StockTalk bli en betalingstjeneste for de som ikke er registrert før 1. desember. Prisen på et medlemsskap vil være 40 kroner per måned, og man vil kunne betale ved hjelp av SMS, nettbank eller vanlig bankgiro.

Larsen forteller at betalingsløsningen er utviklet av Transact, som også har utviklet diskusjonsforumet til Aftenposten, VG og Nettavisen, i tillegg til StockTalk sitt forum.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.